Vinglig färd gav fängelse för rattfylleri

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Gorm Kallestad

En kvinna i 30-årsåldern från en ort i Ulricehamns kommun har efter en vinglig färd dömts till två månader i fängelse för rattfylleri.

Eftersom alkoholkoncentrationen i blodet mättes upp till 1,0 milligram per liter utandningsluft, vilket motsvarar 2,0 promille alkohol i blodet, räknas rattfylleriet som grovt. Det finns även vittnesuppgifter om att hon har kört vingligt, varit över i mötande körfält, varit nära att köra i diket och nästan kört på en refug. Hon hade barn med i bilen under färden.

Kvinnan har erkänt grovt rattfylleri men tycker själv inte att hon körde vingligt. Hon hade druckit alkohol kvällen innan, men skulle köra barnen till ett idrottsevenemang. I efterhand inser hon att hon borde ha bett någon skjutsa dem i stället.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.