Vill få cyklister att dämpa farten

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Pernilla Rudenwall/UT Arkiv

Cyklisternas hastighet på gång- och cykelvägen på den gamla banvallen mellan Skottek och Näsboholm behöver dämpas, anser en ulricehamnare.

Den anonyme ulricehamnaren har skickat in en synpunkt till Ulricehamns kommun om att kommunen borde sätta upp en skylt för att få cyklisterna att dämpa farten. På banvallen promenerar folk med barnvagnar, äldre och hundägare. Där cyklar även småbarn som lätt vinglar.

Synpunktslämnaren tycker att banvallen har utvecklats till rena träningsbanan för cyklister som kommer farande i hög fart och plingar lite eller inte alls innan de flyger förbi. Ska de träningscykla i hög fart borde de hålla sig på vägen, anser personen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.