Vattenfall köper i Köttkulla

Köttkulla Artikeln publicerades
Foto:Lars-Åke Green

Vattenfall köper ett vindkraftsprojekt i Stigared, alldeles bredvid Boarpsprojektet.

Vindkraftprojektet i Stigared har tagits fram och utvecklats av Millcreek Wind i Stigared. Vattenfall meddelar nu att de tar över projektet och fortsätter utveckla det samtidigt som de utvecklar Boarpsprojektet precis intill.

– Vi befinner oss i samma fas då båda projekten precis lämnat in ansökan om tillstånd. De ligger väldigt nära varandra och därför finns det flera fördelar men vi fortsätter utveckla det som två olika projekt, säger Ingegerd Bills, projektkommunikatör på Vattenfall.

Hon menar att det finns mycket effektivitet i att driva båda projekten, både när det gäller relationer med beslutsfattare och kontakten med närboende. Man har även samverkat med Millcreek Wind i Stigared tidigare och Ingegerd Bills menar att man på Vattenfall känner till projektet väl.

Det är lång väg kvar innan beslut om tillstånd tas men Vattenfall hoppas på att det tillslut blir två parker och även då finns det fördelar med att driva båda.

– Samma personer skulle kunna sköta drift och underhåll, men vi är inte där än. Men det här är ett första steg, ett stort första steg. Sen behövs det några steg till innan vi vet om vi får tillstånd på vår ansökan eller inte.