Ännu en man häktad för mordet på Magnus

Ulricehamn/Uddevalla Artikeln publicerades
36-årige Magnus Natschki är försvunnen sedan en månad och misstänks vara mördad.
Foto: Privat/TT
36-årige Magnus Natschki är försvunnen sedan en månad och misstänks vara mördad.

En ung man från Ulricehamn är sedan tidigare häktad för mord på försvunne Magnus Natschki.

Nu har även en annan misstänkt häktats för mordet.

Han är 19 år och sitter redan häktad, som misstänkt för skyddande av brottsling.

Även en 33-åring som häktats för det brottet har begärts häktad för mord.

Men vid fredagens omhäktningsförhandlingar i Uddevalla tingsrätt gick domstolen bara med på att häkta 19-åringen som misstänkt för mord, fast även den andre ska vara kvar i häkte.

Männen är skrivna i Göteborg och Mölndal.

Enligt chefsåklagare Mats Sällströms häktningsframställningar skedde mordet "utomhus strax norr om Uddevalla".

Det är samma formulering som han använde då den mordmisstänkte mannen från Ulricehamn häktades i december. Misstanken mot honom kvarstår och har inte ändrats.

Förutom dessa tre sitter två andra häktade. En för synnerligen grov misshandel och den andre för skyddande av brottsling.

BT har tidigare berättat om fallet och om 36-årige Magnus Natschki som varit försvunnen sedan början av december. Han misstänks vara mördad, men kroppen har inte hittats.

Polis och åklagare tror att han först blev brutalt misshandlad i Angered och därefter ska mordet ha skett ungefär en timmes bilfärd från Göteborgsförorten.

Polisen har intresserat sig för Hogstorp, mellan Uddevalla och Munkedal. Man har vädjat om tips från allmänheten om en grusplan med två grushögar.

Den ostraffade mannen från Ulricehamn är i 20-årsåldern och greps i Tyskland efter att ha varit häktad i sin frånvaro och efterlyst. Han förnekar mord.

Enligt en färsk personutredning ska han ha uppgett att "aktuell brottsmisstanke rör sig om en handling som han, under hotelser av tre män, upplevt sig tvingad att utföra."

Polisen följer nu upp tips om som passar in på beskrivningen av grusplanen. Man håller förhör och väntar på svar från Nationellt forensiskt centrum om material som lämnats för undersökning. Dessutom analyseras mobiltelefoner.