Annons

Små avvikelser vid livsmedelsinspektion

Vid livsmedelskontroller hos kommunala verksamheter i Ulricehamn upptäcktes endast några små avvikelser från livsmedelslagens regler.
Ulricehamn • Publicerad 12 november 2018
Foto: Janerik Henriksson/TT

Inspektionen utfördes av kommunens miljöenhet. Hos den ena verksamheten var skärbrädorna repiga och knivar höll på att falla isär, så utrustningens skick bör ses över. Städutrustning som står på golvet i städförrådet bör hängas upp så att golvet lättare hålls rent.

Hos den andra verksamheten konstaterades att fastställda rutiner för att upprätthålla kylkedjan och uppfylla temperaturkriterier inte följdes. Det medför att verksamheten inte har full koll på om maten är säker att servera eller om mat i kyl och frys lagras under lämpliga förhållanden.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons