Sjuårige Zack från Ulricehamn tävlar i Minimello

Ulricehamn Artikeln publicerades
Zack Henriksson från Ulricehamn tävlar i Minimello.
Foto: privat
Zack Henriksson från Ulricehamn tävlar i Minimello.

Med en toarulle som fått orange hår och ett häftigt halsband står 7-årige Zack Henriksson för en av de hemmagjorda artister ska tävla i årets Minimello, musiktävlingen som sänds på Barnkanalen.

För att vara med har barnen skapat en artist, ofta av en toarulle, och skickat in. Zack Henriksson, 7 år, och hans två bröder, Anton, 9 år, och Teo, 5 år, gjorde sina gubbar redan i våras och Zack kommer knappt ihåg hur den såg ut.

– Den har ett halsband som är ett armband och så tog jag på orange och gult hår, säger Zack.

I höst intar de glammiga toarullarna scenen för nionde och sista gången. 16 bidrag har gått vidare till de fyra deltävlingarna och Zack från Ulricehamn står för artisten Zandor som tävlar i den tredje deltävlingen.

Den ska Zack och hans bröder se hemma hos mormor och hejja ordentligt. Gubbarna som Anton och Teo skickade in kommer nog sitta i publiken tror Zack.

– Även om den är dålig kommer dom rösta på den, men jag tror det kommer gå bra.

Zacks artist Zandor har orangegult hår och är sångare i bandet Z.
Foto: SVT
Zacks artist Zandor har orangegult hår och är sångare i bandet Z.

Förra året gick segern till treårige Wille från Bollebygd. Chansen finns att Sjuhärad även kommer stå för Minimellos sista vinnare i form av artisten Zandor med bandet Z. Låten de framför heter Här kommer skriket. Den är skriven av Canan Rosen och framförs av Peter Jonasson. Produktionen bakom Minimello låter hälsa att det är en riktig punklåt som kommer lyfta taket på arenan. Riktigt, riktigt ösig.