SD-politiker skattefuskade – kan uteslutas

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Kenny Bengtsson / SvD / TT

Den sverigedemokratiske politikern Alf Flodin, och bolaget där han har varit vd, gömde pengar i bolag på Seychellerna. Nu upptaxeras han – och riskerar uteslutning ur partiet.

Ulricehamns tidning var först med att berätta om Alf Flodins skatteaffärer. Upptaxeringen gäller både honom som privatperson och bolaget Rodstore där han varit vd. Företaget är försatt i konkurs.

Skatteverkets granskning visar att Alf Flodin ägt ett så kallat offshorebolag i Seychellerna. Skatteverket tror att målet har varit att tömma företaget Rodstore på pengar.

– Enkelt förklarat köpte företaget Rodstore in fiskeredskap från Kina via bolaget på Seychellerna. Sedan förde Rodstore över mer pengar till bolaget på Seychellerna än vad som betalades ut till det kinesiska bolaget, säger Markus Pettersson, handläggare på Skatteverket, till UT.

Nu upptaxeras Flodin och bolaget med ungefär 250 000 kronor, varav större delen berör honom själv som privatperson. Flodin ska också betala skattetillägg på runt 50 000 kronor.

Alf Flodin står på åttonde plats på Sverigedemokraternas lista till kommunvalet i Ulricehamn. Han har nu överklagat Skatteverkets beslut.

– Vi har en överenskommelse med Alf som går ut på att om han förlorar skattemålet så ska han lämna alla uppdrag som han har för Sverigedemokraterna, säger Niclas Sunding, gruppledare för SD i Ulricehamn till UT.

Alf Flodin ska också tidigare ha upptaxerats för att ha lämnat oriktiga uppgifter i sina deklarationer.