SD-politiker lämnar sina uppdrag

Ulricehamn Artikeln publicerades
SD har nu bara en ersättare kvar till sina sex ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige.
Foto: Louise Olsson
SD har nu bara en ersättare kvar till sina sex ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige.

Sverigedemokraten Alf Flodin avsäger sig sina politiska uppdrag i Ulricehamns kommun.

Det uppger Ulricehamns Tidning som tidigare har skrivit om att Alf Flodin utreds för skattefusk. Skatteverket har upptaxerat honom och bolaget där han har varit vd med 250 000 kronor. Han har överklagat beslutet till förvaltningsrätten i Jönköping och väntar på avgörande där.

Alf Flodin har tidigare sagt att han inte tänkte avsäga sig platsen som ersättare för SD, men nu gör han ändå det. Han lämnar även uppdraget i Ulricehamns Sparbank.

– Det är av privata skäl, säger han till UT.

I och med att både Alf Flodin och Gert Kvarnstrand har lämnat sina uppdrag har SD nu bara en ersättare kvar utöver sina sex ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.