Plockade däcken från gården: ”Det är drygt”

Ulricehamn Artikeln publicerades

80 däck stals under natten till söndag från Däckcenter i Ulricehamn. Företagets vd har efterlyst lastbilen på sociala medier och hoppas att någon sett något som kan hjälpa polisen.

Det var under söndagen som Jimmy Öberg, vd på Däckcenter i Ulricehamn, upptäckte att det fattades flera däck från företagets bakgård. Han la snabbt ut en efterlysning på Facebook som på måndagsmorgonen hade delats över tusen gånger.

– Det har varit lite tyst nu, men någon hade sett lastbilen i fredags, på väg mot Oslo. Det är drygt.

Lastbilen ska ha backat in en trailer som kopplats av och sedan åkt därifrån. En timme senare ska den ha kommit tillbaka och åkt iväg med trailern, som då var lastad med upp mot 80 däck. Några timmar före det ska en vit skåpbil även ha synts på övervakningskamerorna.

– Vi har börjat räkna och 50 räcker inte. Det är 16 komplette hjul och 60 lösa däck. Det är nog upp mot 80.

Det handlar om lastbilsdäck och bussdäck till ett värde av cirka 60 000 enligt Jimmy Öbergs bedömning. Alla däck har serienummer så om polisen lyckas hitta lastbilen hoppas han att det ska gå enkelt att få tillbaka däcken. Det värsta tycker han är att någon helt kallt varit inne på hans gård och tagit hans saker.

– Det är ju onödig tid och oroligheter för oss. Det värsta är att det inte är inhägnat. De har bara åkt in på baksidan och plockat. Jag hyr ut parkeringsplatser till andra åkerier så de har väl smält in i mängden.