Ny smällarincident på Stenbocksskolan

Ulricehamn Artikeln publicerades
Stenbocksskolan i Ulricehamn.
Foto: Louise Olsson
Stenbocksskolan i Ulricehamn.

I dag på förmiddagen smällde elever på Stenbocksskolan i Ulricehamn en smällare i en tom korridor. Två elever är avstängda från undervisning resten av veckan efter tilltaget.

Skolans rektor Daniel Gustafsson säger att han har mejlat till alla föräldrar och berättat om händelsen, som är polisanmäld.

– Vi hade en hel del som pekade mot två elever i årskurs nio och deras vårdnadshavare fick hämta dem, säger Daniel Gustafsson. Polisutredningen får visa om det är de två som är skyldiga, men indicierna var såpass starka att de har stängts av. Det innebär att de missar skolavslutningen på fredag.

Han samlade alla niondeklassare i aulan, men undervisningen fortsatte sedan som vanligt resten av dagen.

I juni förra året inträffade en liknande händelse, som BT berättade om, på Stenbocksskolan. Den gången utrymdes skolan efter att en smällare hade smällts av i en trapphall och under tiden polisen var på plats smällde ytterligare en. Den gången var andra elever i närheten och sökte upp vårdcentralerna eftersom de var rädda att de riskerade hörselskador.

– För några veckor sedan informerade jag alla elever med anledning av förra årets händelser att om det hände igen skulle jag vidta åtgärder, säger Daniel Gustafsson. Då det nu hände måste vi visa att det inte är OK. Men vi har 200 elever i årskurs nio och trots allt har ju inte de andra 198 hittat på några dumheter.