Musikaliskt besök ska fånga ny publik

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto:Anne Engström

I kväll gästas staden av Göteborgsoperan som bjuder på klassiska operapärlor. Men det gäller att vara där i tid om man vill få en plats.

Först till kvarn är det som gäller för den som vill se och lyssna på Göteborgsoperans sommarkonsert på hotell Bogesund i kväll. Konserten är ett av stoppen som ensemblen gör på en sommarturné för att bland annat visa upp smakprov från den kommande säsongen och fånga en ny publik.

– Det här är lite för att locka ny publik. De som kanske inte brukar gå på opera. Därför åker de runt, för att visa bredden på vad de har, säger Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg på kommunen.

Det är fri entré men finns ingen platsbokning, vilket gör att man får komma in i mån av plats. Victoria Klaiber Svensson har redan märkt av ett stort intresse för konserten och hennes telefon har ringt i ett kör under veckan som gått.

– Det kommer bli fullt och det kommer vara folk som får vända i dörren, det tror jag. Men det är jätteroligt att intresset är så stort.

Platserna är begränsade, men för den som inte får plats i kväll finns det dock en ny chans. I oktober gästas Ulricehamn av Göteborg baroque som, enligt hemsidan, spelar barockmusik på riktigt.