Mordmisstänkt: "Går alltid beväpnad"

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto:Anders Robertsson

Den mordmisstänkte 27-åringen beskriver sin tillvaro där våld och faror ständigt är närvarande – och där alla vet att han går beväpnad.

27-åringen går alltid beväpnad med kniv. Alla i Ulricehamn vet det, säger han. I förhör har han beskrivit hur han rör sig i de "sämre miljöerna" i Ulricehamn och måste vara beredd.

Han säger att han ältat händelsen i häktet och funderat på om han kunnat agera annorlunda. Han står fast vid sin berättelse om att han fått ett yxslag i huvudet och dragit kniv för att försvara sig mot attacken.

– Vad ska jag göra om det hoppar ur några killar i en bil som vill döda mig?

27-åringen är tungt kriminellt belastad, och har flera domar mot sig som gäller våldsbrott. Under en husrannsakan i samband med gripandet hittade polisen bland annat två yxor, ett par nunchakus och ett järnklot i en kedja.

Även 30-åringen visste att 27-åringen alltid gick beväpnad. Enligt sambon hade 30-åringen sagt att han aldrig skulle möta 27-åringen utan något att försvara sig med.

När tumultet i 30-åringens lägenhet var över hittades en handyxa, om än ihopfälld, liggande på hallgolvet.

Under rättegångens andra dag framkom uppgifter som styrker åtminstone delar den misstänktes version av händelseförloppet. Han har själv lämnat uppgifter om att han återvände till brottsplatsen för att försäkra sig om att 30-åringen inte var alltför illa skadad och att han först vid gripandet fick veta att 30-åringen avlidit. Enligt uppgifter som lämnades av en av poliserna som var med vid gripandet verkade omplåstring också vara 27-åringens ambition med att vända tillbaka till platsen.

27-åringen har hela tiden sagt att han agerade i nödvärn och att han inte menade att döda 30-åringen.