Mordet på Lassalyckan: Polisen går ut med signalement på ”eventuellt misstänkt”

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Anton Hedberg

Masstopsningen har ännu inte resulterat i någon misstänkt. Nu vill polisen komma i kontakt med en ”eventuellt misstänkt” man som har rört sig vid motionsspåret i Ulricehamn.

– Den här personen har varit på Lassalyckan under flera timmar och setts av flertalet vittnen. Därför är han väldigt viktig för oss, säger Göran Arvidsson, biträdande förundersökningsledare.

Drygt elva veckor har gått sedan en kvinna hittades död vid ett motionsspår på Lassalyckan. Polisen har redan dna-topsat och förhört över 1000 män, utan någon misstänkt.

Nu går man ut med ett signalement.

– Den här personen som vi försöker beskriva har varit på Lassalyckan under flera timmar och flertalet vittnen har sett den här personen och därför är han väldigt viktig för oss, säger Göran Arvidsson, biträdande förundersökningsledare.

Polisen vill komma i kontakt med en man som ska ha varit klädd i en mörk jacka av längre modell, med en krage uppdragen mot halsen. Han ska också ha ha haft en stickad mössa på sig, neddragen mot ögonbrynen. Skorna ska ha varit mörka, med vita detaljer, möjligen av märket Converse eller liknande.

– Vår bedömning är att gärningsmannen har en koppling till Ulricehamn eller bor i Ulricehamn, säger Göran Arvidsson.

Polisen går samtidigt ut med information om att topsningen kommer fortsätta och utökas till att omfatta hela Ulricehamns kommun. Det innebär att fler män kommer att kallas till dna-topsning och förhör.

– Vi har olika kriterier som vi följer. Dels kriterier vi har fått av gärningsmannaprofilgruppen, dels har vi gjort en profilering så vi har delat upp Ulricehamn i olika områden där det är mest troligt att gärningsmannen bor.

Polisen uppmanar alla som kan ha gjort någon iakttagelse att höra av sig på 114 14.

– Låt polisen avgöra hur din information kan användas, det viktiga är att du hör av dig. Tänk inte att det är för litet eller för långsökt, vi kan hantera all information vi får in, säger Göran Arvidsson.

Även andra tips eller iakttagelser om att någon bett sig konstigt efterfrågas av polisen. Man är mycket intresserad av personer som beter sig nervöst.

– Om personen finns i Ulricehamn eller har anknytning hit så borde den reagera på det vi gör. Och då borde det finnas personer runt denna personen som märker det och dem vill vi komma i kontakt med, säger han.

I utredningen jobbar man även med att undersöka vilka personer som har hyrt hotellrum eller andra typer av boenden i Ulricehamn, främst i närheten av Lassalyckan. Man går även igenom telefontrafiken och vilka som befunnit sig vid området.

Enligt polisens presstalesperson Tommy Nyman går man ut med signalement för att utvidga möjligheten att komma vidare.

– I och med att man redan gjort en rätt gedigen kartläggning om de som rört sig i området och det här är en person vi inte lyckats klura ut vem det är och som vi inte tror att vi har pratat med är vi intresserade av att prata med honom, säger Tommy Nyman.