Annons
Valet 2018

”Miljön i skolan behöver bli bättre”

Liberalerna har i dag två av Ulricehamns kommunfullmäktiges 49 ordinarie platser och ingår i ledningen av kommunen genom ett samarbete med S och C. Adela Brkic Carlsson är förstanamn på L-listan.
Ulricehamn • Publicerad 19 augusti 2018 • Uppdaterad 22 augusti 2018
Adela Brkic Carlsson (L) är fotograferad på stranden vid Skottek i Ulricehamn. Därifrån har hon många barndomsminnen och man kan se in till Ulricehamns centrum.
Adela Brkic Carlsson (L) är fotograferad på stranden vid Skottek i Ulricehamn. Därifrån har hon många barndomsminnen och man kan se in till Ulricehamns centrum.Foto: Anne Engström

Inför valet i Ulricehamn ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

Annons

– Vill man skapa en bättre värld, får man helt enkelt i något skede engagera sig på samhällsnivå. Jag jobbar med individ-/verksamhetsutveckling, och det kändes som ett naturligt steg att även engagera sig i samhällsfrågor. Allt hänger ihop.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Under de fyra år som jag varit politiskt aktiv är det väl främst tre saker 1) Ulricehamnsliberalerna fick igenom motion om stadsplanering vilket utmynnade i generella riktlinjer som ska vara vägledande i all typ av stadsutveckling 2) Beslutet att flytta och uppgradera reningsverket till ett Miljö- & Energicenter. 3) På initiativ av Liberalerna tillsattes en tillfällig beredning som tog fram en strategi för integrationsarbetet i Ulricehamn.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– Inget, jobbar du långsiktigt och med helhetsperspektiv blir du sällan besviken.

4) Din hjärtefråga?

– Barnen, miljön och välfärd. Det hänger ihop.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

– Till barnen, miljön i skolan behöver bli bättre. 1) Elevhälsan, arbeta med hälsofrämjande och förebyggande åtgärder och stödja elevernas utveckling. 2) Tekniska hjälpmedel och nytänkande arbetsmiljö, för elever med skolsvårigheter/särskilda behov. I dag finns ett ”omvänt perspektiv” vilket inte gynnar någon, exempelvis får elever utan särskilda behov använda hörselskydd för att barn med särskilda behov inte får rätt stöd eller rätt arbetsmiljö. Tanken att det ska vara ”lika för alla” har blivit så feltolkat.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons