Brand i Blidsberg – upptäcktes tack vare hemlarm

Blidsberg Artikeln publicerades
Foto: Pontus Lundahl/TT

Kamerorna på ett hemlarm upptäckte rök i en villa i Blidsberg. När räddningstjänsten kom fram visade det sig att en lampa börjat brinna.

Räddningstjänsten kallades i natt till en brand i Blidsberg i Ulricehamns kommun.

– Larmet kommer från de boendes hemlarm. Det är kameror som har sett rökutveckling vid hallen och på ovanvåningen, säger Michael Sivenbring teamledare på SOS alarms händelseinformation.

Räddningstjänsten kom till plats vid klockan fyra i natt.

– Det är en lampa som börjat brinna inne i huset och det hade även spridit sig till ett gardintyg. Vi har varit på plats och släckt branden, säger Christian Karlsson inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

De boende i huset var hemma, men ingen person uppges ha kommit till skada.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.