Anbud taget för Djurängsskolan – ska stå färdig 2019

Kalmar Artikeln publicerades
Så här är det tänkt att nya Djurängsskolan ska se ut, med skola, förskola, kök och matsal i ett sammanhållet hus.
Så här är det tänkt att nya Djurängsskolan ska se ut, med skola, förskola, kök och matsal i ett sammanhållet hus.

I dag blev det klart. Hansabygg ska uppföra nya Djurängsskolan. Den beräknas vara klar den 30 september 2019.

Efter en utdragen upphandlingsprocess finns det nu ett taget anbud. Hansabygg får bygga skolan som kommer att bli i stort sett 2-parallellig från förskoleklass till årskurs 6 med 11 klassrum. Förskolan får fyra avdelningar. Det blir ny matsal, skolkök, administrationsdel och slöjdsal och byggstarten sker i mitten av januari.

Skolan, vars elever och personal, de senaste åren huserat på Tullbro intill stadsbiblioteket, har fått flera besked om när nya skolan ska vara klar. Först var det augusti nästa år, sedan januari 2019 och efter det hösten 2019. Fördröjningarna har orsakat stor irritation bland föräldrar. För rektor Anna Snöberg är beskedet att det nu finns en entreprenör ett glädjebesked.

– Det känns jätteskönt. Vi är jätteglada. Det har ju funnits en oro att vi inte skulle få någon eftersom vi förstått att det är pressat i byggbranschen, säger Anna Snöberg.

Att spaden kommer i jorden är psykologiskt viktigt också, menar Anna Snöberg. Ett år efter det att skolan jämnats med marken har det inte hänt någonting.

– Vi längtar. Det blir bra att se att det händer något där och se det nya växa fram.

Planutskottet fattade beslutet ge serviceförvaltningen i uppdrag att teckna avtal med Hansabygg. Det sker efter en prövningstid om tio dagar.

Anbudet låg inom kommunens budget för skolbygget.