Lämna cellprov på regionens buss

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: isabell Höjman/TT

Torsdag den 21 mars kommer Västra Götalandsregionens cellprovsbuss till Ulricehamn. Passa på att ta provet som kan rädda liv.

Cellprov räddar liv. Men trots det är det många som inte går när de blir kallade. ”Jag har inte tid”, ”det kanske gör ont”, ”jag har ändå inte cancer” är några förklaringar till varför personer hoppar över sina cellprov. Men att ta cellprov tar bara några minuter och ska inte göra ont.

Bussen kommer att stå utanför Ica Tornet mellan klockan 10 och klockan 16. Provet är kostnadsfritt. I SRHR-bussen kan du kolla när du tog cellprov senast och om du har missat att gå kan du ta cellprovet i bussen. Du kan även prata med personalen om sådant som rör din sexuella hälsa.

Den som bor långt från gynekologmottagningen kan passa på att ta cellprov i regionens buss.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.