JO-kritik mot Ulricehamn

Ulricehamn Artikeln publicerades

Justitieombudsmannen (JO) kritiserar Ulricehamns kommun för långsam handläggning när en man begärde ut betyg från en högstadieskola, uppger Ulricehamns Tidning.

Mannen begärde i januari förra året ut betyg för alla elever i grundskolans årskurs sju de senaste tre åren, men fick handlingarna först i början av mars. Han klagade hos JO. Ulricehamns kommun medgav att de handlingar som efterfrågades lämnades ut alldeles för sent. Rektorn på skolan skrev i sitt svar till JO att han nu hade informerat personalen om vad som gäller och att rutinerna kring utlämning av handlingar nu har setts över. JO kritiserar nu kommunstyrelsen i Ulricehamn och skriver att den utdragna handläggningen strider mot det så kallade skyndsamhetskravet i Tryckfrihetsförordningen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.