Jämför tjänster på Ulricehamns webb

Ulricehamn Artikeln publicerades
Nu kan man jämföra tjänster på Ulricehamns kommuns hemsida.
Nu kan man jämföra tjänster på Ulricehamns kommuns hemsida.

Ulricehamns kommun inför en tjänst på sin hemsida där invånarna kan själva jämföra delar av kommunens service.

Syftet är att öka insynen och underlätta för invånarna att följa kvalitén i den kommunala verksamheten.

Med jämförelsetjänsten kan kommunal service, såsom utbildning och äldreomsorg enkelt jämföras direkt på webben. Det går till exempel att mäta trivsel och trygghet på skolorna eller se hur nöjda personer är med sin hemtjänst.

- När vi gjorde den stora kvalitetsrevisionen Kommunkompassen var öppna jämförelser något som togs upp som ett förbättringsområde, säger Håkan Sandahl, kommunchef, i ett pressmeddelande. Det tog vi fasta på och det är bra att vi nu kan erbjuda våra kommuninvånare denna möjlighet.

Tjänsten kommer att utvecklas efterhand och innehålla fler jämförelseområden. Invånarna kan också via så kallade nyckeltalspubliceringar få en bild av hur Ulricehamns kommun står sig i förhållande till andra kommuner, både i närområdet och jämfört med riksgenomsnittet. Nyckeltalen bygger på nationell kvalitetsstatistik.

Jämförelsetjänsten finns på ulricehamn.se/jamforservice

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.