Inga fel på bilen vid dödsolycka i Marbäck

Marbäck Artikeln publicerades

Den tekniska undersökningen efter olyckan i Marbäck då föraren avled och två passagerare skadades allvarligt visar att det inte fanns några tekniska fel på bilen.

Den 25 maj kraschade en bil på väg 157 vid Marbäck så illa att föraren, en man i 20-årsåldern, avled på platsen och båda passagerarna fick föras till sjukhus. Olyckan var så våldsam att delar av fordonet låg utspridda runt olycksplatsen och motorn hade fallit ur.

De tre männen hade alla anknytning till Limmareds IF.

Andreas Gabrielsson är förundersökningsledare på polisens trafikenhet i Göteborg.

– Det fanns inga tekniska fel på bilen som skulle kunna förklara olyckan, säger han. Vi håller just nu på att sammanställa vittnesuppgifter från olyckstillfället för att klarlägga vad som hände. Det finns flera vittnen som såg vad som hände, kan tydligt redogöra för vad de såg och de ger samstämmiga uppgifter, men jag vill inte uttala mig om olycksorsaken innan utredningen är klar.

”Det är viktigt för de anhöriga att få svar på vad som hände.”
Foto: Henrik Erickson/Ulricehamns Tidning

Han säger att eftersom föraren avled kan det givetvis inte bli något rättsligt efterspel oavsett vad utredningen kommer fram till, men det är ändå viktigt att slutföra utredningen. Bland annat vill man utesluta att andra fordon varit inblandade på något sätt.

– Det är viktigt för de anhöriga att få svar på vad som hände och även försäkringsbolagen vill ha svar, säger Andreas Gabrielsson. Vi gör allt vi kan för att utreda alla dödsolyckor så fullständigt som möjligt.

Han räknar med att det kan ta ytterligare några veckor att komma fram till en fullständig bild av vad som har hänt.