Hyrorna är klara i Stubo

Ulricehamn Artikeln publicerades
Stubo höjer hyrorna med 2,25 procent.
Foto: Pernilla Rudenwall/UT Arkiv
Stubo höjer hyrorna med 2,25 procent.

Hyrorna i Stubo, Ulricehamns kommunala bostadsbolag, höjs med 2,25 procent. Höjningen gäller retroaktivt från den 1 januari.

Stubo ville höja hyrorna i de 988 lägenheter som förhandlingen omfattade med 3,25 procent och hänvisade till höjda kostnader och ett ökande underhållsbehov. Efter att ha granskat Dtubos bokslut, budget samt planer för service och underhåll höll Hyresgästföreningen med om att bolaget behöver höja hyrorna, men ansåg att man kunde höja mindre.

Hyresgästföreningens förhandlare Ann-Christin Josefsson anser att hyreshöjningen ger Stubo bra förutsättningar att klara de utmaningar bolaget har när det gäller underhåll.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.