Humor och glädje sista dagen

Ulricehamn Artikeln publicerades
Elsa Libell, Lova Lorentzon, Tilde Berglund och Paulina Jonsson sjöng flera låtar under skolavslutningen i aulan. 4 bilder
Foto:Axel Noren
Elsa Libell, Lova Lorentzon, Tilde Berglund och Paulina Jonsson sjöng flera låtar under skolavslutningen i aulan.

I morse fylldes aulan på Stenbocksskolan med glada elever, för en traditionell skolavslutning.

Inga poliser fanns på plats under ceremonin och niornas sista timmar präglades av humor, musik och glada elever. En av dem som längtade till sommarlov var Isak Lieback som stod med manuskort i handen och en mygga på kinden. Han var tillsammans med Elsa Libell konfrancier för niornas avslutning och deras tal handlade mycket om framtiden och att uppnå sina personliga mål.

– Och lite om att embracea sig själv och inte bara göra saker för andra.

När ljuset släcktes i aulan följde ett långt hyschande innan spotlights tändes och showen drog i gång. Eleverna inledde med en säkerhetsgenomgång, likt den på flygplan, med en humoristisk twist. Kort nämndes tisdagens händelser och ett tack riktades till lärare och personal för allt stöd.

Efter musik, sång och dans klev rektor Matthias Nordgren upp på scenen. Han inledde med att han nu varit rektor på Stenbock i hundra dagar vilket följdes av en applåd.

– Det har varit ett jätteroligt jobb och det är tråkigt att terminen är slut. Ett uppbrott av det här slaget är lite jobbigt, men det kan också vara befriande.

Han uppmanade eleverna att hålla kontakten med människor de kommit nära och tackade för läsåret.