Helt ny teknik – kika in på nya McDonald's: "Får nummerlapp"

Ulricehamn Artikeln publicerades
7 bilder
Foto:Jan Pettersson

Nästan all inredning är på plats och den moderna tekniken snart installerad. Nu är det bara en vecka kvar till slutbesiktning – och drygt två tills McDonaldsrestaurangen i Ubbarp slår upp sina dörrar.

Längs med de nygjorda kakelväggarna står gula och vita bänkar om vartannat. Lekhörnan börjar ta form och köksdelen är i princip helt klar. Det snart tjugo veckor långa bygget är nu i sitt slutskede – men än är det lite kvar att stå i.

– Nu den sista veckan ska all inredning på plats och den nya tekniken ska installeras, sen är det nästan klart, säger Joakim Ahnstedt, platschef på företaget Olofsson Bygg som bygger restaurangen.

Förutom modern design utrustas restaurangen med en helt ny teknik som innebär att gästerna själva kan knappa in sina beställningar på en display. Via två betalningsstationer, som kommer att vara placerade i restaurangdelen, skickas beställningar direkt till kökspersonalen.

– Då får man en nummerlapp och när maten är klar hämtar gästerna den här, säger Joakim och pekar på utlämningsdisken som står bredvid kassorna.

I dag är det ungefär åttio McDonaldsrestauranger i Sverige som har installerat den nya beställningstekniken. Enligt franchisetagaren Carina Wilhelmsson, som driver restaurangen, är den nya tekniken en del i företagets framtidsvision.

– Målet är att alla restauranger ska utrustas med betalningskiosker i framtiden, helst till 2018, säger hon.

För Carina blir restaurangen i affärsområdet vid Ubbarp hennes sjunde, då hon sedan tidigare driver sex stycken i Skaraborg.

– Det är jätteroligt att få vara med och öppna en helt nybyggd restaurang. Delvis för att läget är väldigt bra men också för att jag tycker om att arbeta med människor. Jag ser fram emot att kunna ge fler arbetstillfällen till ungdomar.

Restaurangen i Ubbarp kommer att generera upp emot 50 nya jobb och redan nu är ett tjugotal på utbildning. I det nya konceptet ingår också en helt ny modell för snabbmat.

– Maten kommer att göras på beställning och utefter gästernas behov – oavsett om man väljer att beställa via displayen eller på det traditionella sättet framme vid kassan, säger hon.

Den nya tekniken är också anpassad så att man i framtiden ska kunna beställa och betala maten via en app i mobilen.

– Det är ingenting som kommer att färdigställas nu. Det är en förhoppning framöver vilket också gör det extra roligt att få arbeta med en helt ny restaurang, säger Carina.

Om en vecka är det slutbesiktning och dessförinnan kommer de första hamburgarna att levereras för provstekning.

– Det jag ser fram emot mest är när allt är på plats och man får se att allt fungerar som det ska, vilket det förhoppningsvis gör, säger Joakim Ahnstedt som nöjt lutar sig vid den nya betaldisken.

Och om allt går som det ska klipps banden om lite mer än två veckor. Därefter öppnas dörrarna för allmänheten.