Guiden: Evenemangstips i Ulricehamn

Ulricehamn Artikeln publicerades
Kören Occapella uppträder i Karins lada.
Foto: Arkiv
Kören Occapella uppträder i Karins lada.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

MUSIKKVÄLL MED OCCAPELLA

Musik: Kören Occapella med solister och komp bjuder på ett varierat program ur sin repertoar från klassiskt och visa till rock och pop. Kören bildades för 30 år sedan och består av ett 40-tal sångare. Entréavgift, förbokning.

Karins lada i Strängsered torsdag 19 september kl 19.

 

EMIL & FOLKFESTEN

Musik: Emil och Folkfesten är en svensk duo som spelar svensk pop med folkligt inslag. På fredag spelar de på After work. Köp mat eller dryck och lyssna på musiken.

Din Deli i Ulricehamn fredag 20 september kl 17.

 

SVAMPPLOCKARHELG

Helgmys: Tillbringa fredag kväll till söndag lunch på Björkedal i Blidsberg. Plocka svamp med kunnig guide, ät god mat, koppla av och mys. Lunch och fika lagas i skogen över öppen eld. Vedeldad bastu och badtunna finns. Avsluta med ett ”skogsbad” för närvaro och kreativ energi. Boka via www.outdoorsupport.se

Björkedal i Blidsberg fredag 20 september kl 19–söndag 22 september kl 13.

 

VÄSTGÖTALOPPET TRAIL

Löpning: Löp i bokskog, över stenhällar, på stigar, med sjöutsikt, kraftiga klättringar och kittlande utförslöpor. Distanserna är 6, 11, 17 och 28 kilometer. Barn- och ungdomsloppet är 2,5 kilometer. Vid start/mål vid Dammen i Tvärred finns kiosk, toaletter och gungor.

Dammen i Tvärred lördag 21 september, start kl 10.15 (barn- och ungdomsloppet) och kl 11 (alla vuxengrupper).

 

BLUES - KONSTUTSTÄLLNING

Konst: Kerstin Dahl Norén från Äspered ställer ut skulptur, teckningar och måleri i sten, glas tusch och akvarell 21 september–6 oktober. Utställningen på Galleri SM Art har temat Blues - blått som hoppet, längtan, vemod, vatten, himmel.

Galleri SM Art i Ulricehamn, öppet lördag–söndag kl 12–15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.