Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
Miniutställningen Stämplad från Forum för levande historia visas på Ulricehamns stadsbibliotek.
Foto: Arkiv
Miniutställningen Stämplad från Forum för levande historia visas på Ulricehamns stadsbibliotek.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

MUSIK I SOMMARKVÄLL

Musik: Välkända psalmer och häftig originalmusik för marimba och klarinett spelas av DuoMarinett, bestående av Sofia Wik marimba och Beatrice Seyzeriet klarinett. Fri entré.

Tvärreds kyrka onsdag 10 juli kl 19.

 

RYSKA KLANGER

Musik: Svarta Havets Donkosackkör består av åtta manliga sångare från Bulgarien och Ryssland. De bjuder på religiösa melodier från den rysk-ortodoxa liturgin med kosackkörens traditioner från 1930-talet, ryska sånger och verk av internationella kompositörer i arrangemang som visar spännvidden mellan de lägsta basarna och de högsta tenorerna. Biljetter köps via Ticketmaster eller Ulricehamns turistbyrå.

Fänneslunda-Grovare kyrka fredag 12 juli kl 19.30–21.

 

VÅFFELKAFÉ

Kafé: Timmele hembygdsförening ordnar våffelkafé på lördagar i sommar, både ute (om vädret tillåter) och inne. Passa även på att njuta av den blommande och doftande örtagården, eller gå en trappa upp och se museiföremålen.

Timmele hembygdsgård/Gästgivargården lördag 13 juli kl 15–17.30.

 

STÄMPLAD - OM KATEGORISERING

Utställning: Stämplad är en interaktiv utställning som handlar om kategorisering av människor. Den tar avstamp i Förintelsen under andra världskriget men knyter också an till vår samtid och de kategoriseringar vi gör mer eller mindre medvetet varje dag.

Ulricehamns stadsbibliotek, bibliotekets öppettider.

 

KONSTUTSTÄLLNING

Konst: Anita von der Luft, Grönahög och Ulla-Britt Öman, Södra Vånga ställer ut akvarellmålningar. Utställningen hänger hela juli och är öppen när kaféet är öppet.

Karins Lada i Strängsered, öppet tisdag–torsdag kl 11-20, fredag–söndag kl 11–17.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.