Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
Ulricehamns motormuseum i Timmele har öppet i helgen.
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Ulricehamns motormuseum i Timmele har öppet i helgen.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

TIPSPROMENAD VID KARINS LADA

Hjärngympa: Gå en barnvagnsvänlig runda i vacker natur på cirka två kilometer och svara på tipsfrågorna. Starten går klockan 11–16 och kaféet är öppet till kl 17. Varje söndag till och med augusti.

Karins Lada i Strängsered söndag 19 maj kl 11–17.

 

SOMMARKONSERT I BRUNN

Musik: Ulricehamns kammarkör har konsert med sommartema i Brunns kyrka. 30 minuter före konserten bjuds det in till bubbel och mingel.

Brunns kyrka torsdag 23 maj kl 19.

 

BYAVANDRING

Kulturhistoria: Hembygdsföreningen ordnar byavandring i Hyltered-Guntorp i Grönahög. Man promenerar genom byarna, tittar på befintliga hus, men får även lyssna till berättelser om människor som tidigare levt och verkat där. Samling och parkering i Hyltered.

Hyltered i Grönahög fredag 24 maj, start kl 18.

 

ULRICEHAMNS MOTORMUSEUM

Museum: Se bilar, motorcyklar, mopeder och andra motordrivna föremål från åtta decennier när motormuseet har helgöppet.

Ulricehamns motormuseum i Timmele, öppet lördagar kl 11–17 och söndagar kl 14–17.

 

DUBBELUTSTÄLLNING PYK OCH PYK

Konst: De två svenska konstnärerna Madeleine Pyk och Camilla Pyk ställer ut tillsammans hos ArtEx Galleri. Madeleine Pyk är bildkonstnär och författare, bosatt i Stockholm. Hon målar i en naivistisk stil och använder ofta starka färger. Camilla Pyk är brorsdotter till Madeleine och bosatt i London. Camilla jobbar som konstnär och grafiker. Hon har ett speciellt och dynamiskt förhållande till färg och form.

ArtEx Galleri (Bogesundsgatan 16) i Ulricehamn, öppet tisdag 21 maj kl 16-18, torsdag 23 maj kl 16-18, lördag 25 maj kl 11-15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.