Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
Årås kvarn har utställning med fem olika konstnärer till och med måndag 22 april.
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Årås kvarn har utställning med fem olika konstnärer till och med måndag 22 april.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

BLANDAD KONST

Utställning: På Årås kvarn är det utställning till och med i dag med Gun Henricsson (akvarellmåleri på träd, ull och landteknik), Eva Martinsson (akvarell, akryl), Lena Magnusson ( keramik, lammskinn), Ann-Louie Melltoft (akryl, olja, akvarell) och Daniel Regnander (silversmide). Serveringen är öppen.

Årås kvarn i Kölingared måndag 22 april kl 13–17.

 

TEKNIKSUPPORT

Datorer: Varannan onsdag (ojämna veckor) finns personal på stadsbiblioteket redo att svara på enklare tekniska frågor som exempelvis rör datorer, internet, smartphones, e-böcker och surfplattor. Drop-in, ingen anmälan.

Ulricehamns stadsbibliotek onsdag 24 april kl 13–14.30.

 

KONSTRUNDAN I ULRICEHAMNSTRAKTEN

Konst: Konstrundan i Ulricehamn pågår 26–28 april med vernissage på fredag i Ulricehamns rådhus. Invigningstalare är Lars Näslund (chefredaktör på Ulricehamns Tidning). Därefter är det samlingsutställning i rådhuset och öppna ateljéer lördag och söndag i Ulricehamn, Brunn, Marbäck, Gällstad, Vegby, Tvärred, Öjelunda, Od, Köttkulla, Grönahög, Strängsered, Dalum och Blidsberg.

Ulricehamns rådhus fredag 26 april kl 16–19. Rådhuset och öppna ateljéer lördag–söndag 27–28 april kl 10–17.

 

FOTOKONST

Utställning: Kitty Mårtensson visar fotokonst på galleri SM Art 27–28 april. Annan tid enligt överenskommelse (ring 073-9097009).

Galleri SM Art i Ulricehamn, öppet lördag 27 april kl 11–16, söndag 28 april kl 11–17.

 

GÅ PÅ BIO

Film: Den här veckan visar Folkan Bio filmerna Röjar-Ralf kraschar internet, Drömparken, Asterix – den magiska drycken, Draktränaren 3, Den siste gentlemannen, Bohemian Rhapsody, Avengers Endgame, Hjärter Dam och Dumbo. Kolla www.eurostar.se för tider och dagar.

Folkan Bio i Ulricehamn 22–28 april.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.