Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
Ulricehamns riksteaterförening arrangerar Ett urtaget hjärta med 123 Schtunk.
Foto: 123 Schtunk
Ulricehamns riksteaterförening arrangerar Ett urtaget hjärta med 123 Schtunk.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

BERÄTTARKAFÉ

Berättande: Ta tillfället i akt att träffas och ta del av varandras historier, barndomsberättelser, vandringsägner, sagor, minnen eller rent hittepå. Berättarcaféerna ordnas fem gånger i vår, varav detta är andra tillfället. Fri entré, fika finns.

Ulricehamns stadsbibliotek tisdag 19 februari kl 18.30–19.30.

 

KONSERT MED VIER BRILLEN

Musik: Vier Brillen spelar svängiga visor med roliga texter, underfundiga rim och undermåliga vitsar. Egna låtar i Hasse & Tages och Povel Ramels anda. Fri entré och billig fika.

Ulricehamns stadsbibliotek fredag 22 februari kl 17.

 

ETT URTAGET HJÄRTA MED 123 SCHTUNK

Teater: 123 Schtunk ger ett teaterspel i två akter om De tre kvinnorna och August Strindberg. Spelet är skrivet av dramatikern CO Evers och musiken av 123 Schtunk. Får det plats fler genier än ett i en kärleksrelation? Eller måste en av dem stiga åt sidan? Möt Siri von Essen, Frida Uhl, Harriet Bosse, August Strindberg och hunden Mutte. Biljetter via Ulricehamns riksteaterförening.

Folkets Hus i Ulricehamn lördag 23 februari kl 19.

 

TEMA ÅTERVINNING

Möte: Föreningen Norden Ulricehamn-Tranemo ordnar ett möte om återvinning före sitt årsmöte. Kl 14.30 berättar Sverker Sjölin (tidigare Gällstad), teknisk expert Återvinningsteknik Stena Recycling AB i Halmstad, om arbetet med att ta hand om uttjänt elektronik från de nordiska länderna. Kl 15.15 blir det diskussion, servering och boklotteri och därefter årsmöte.

Trädgården, Storgatan 38 i Ulricehamn lördag 23 februari kl 14.30.

 

UTSTÄLLNING

Konst: Ulricehamns kommun ställer ut sin samling av Rune Claessons konst till och med den 24 februari.

Rådhuset i Ulricehamn, öppet onsdag kl 15–18, fredag kl 12–15, lördag–söndag kl 11-15. Övriga tider ring 0321–595172.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.