Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
Världscupen i längdskidor på Lassalyckan i Ulricehamn i januari 2017 drog storpublik. Nu är det dags igen. Men även en musikal och en konsert har fått plats bland veckans evenemang.
Foto: Jonas Emtervall/UT Arkiv
Världscupen i längdskidor på Lassalyckan i Ulricehamn i januari 2017 drog storpublik. Nu är det dags igen. Men även en musikal och en konsert har fått plats bland veckans evenemang.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

UNGDOMSKVÄLL PÅ SKIDOR

Skidor: Unga lär unga att åka skidor vid en ungdomskväll, på Lassalyckan. Som en liten tjuvstart på Världscupveckan ordnar Tvärreds IF en prova på-kväll med stafett för dem som önskat och korvgrillning.

Lassalyckan i Ulricehamn måndag 21 januari kl 18.

 

FÖRELÄSNINGAR OM IDROTT

Föreläsning: Tisdag kväll föreläser Niklas Hyland om idrotten som samhällsnytta och att vara inkluderande. Håkan Axelsson, elitidrottaren som miste sitt ben men kom tillbaka, berättar om parasport. Parasportförbundet pratar om hur det ”vanliga” föreningslivet kan inkludera parasport och från Integrationsprojekt skidor berättar man hur nyanlända ungdomar lär sig föreningsliv och skidåkning. Gratis men föranmälan till turistbyrån krävs. Onsdag kväll föreläser Magdalena Forsberg om hur man använder tankens kraft för att nå sina mål. Förköp på turistbyrån.

Folkets Hus i Ulricehamn tisdag 22 januari kl 18.30 (insläpp kl 18) och onsdag 23 januari kl 18.30 (insläpp kl 18).

 

INVIGNING AV VÄRLDSCUPEN OCH KONSERT

Musik och invigning: FIS Cross-Country World Cup invigs på Stora torget med skidåkarintervjuer och sång och musik med artisterna LaGaylia Frazier, Marcos Ubeda och Emil Gullhamn. Cityföreningen bjuder på blåbärssoppa. LaGaylia Frazier har konsert i Ulricehamns kyrka efter invigningen. Förköp på turistbyrån eller pastorsexpeditionen.

Stora torget i Ulricehamn torsdag 24 januari kl 18, Ulricehamns kyrka torsdag 24 januari kl 19.30.

 

MUSIKAL OM VÄNSKAP

Musik: Neil Bartrams musikal ”Mitt livs berättelse” - en hyllning till vänskap som formar våra liv spelas av Göteborgsoperans Mattias Ermedahl och Lars Hjertner med musiker. Biljetter förköps på Nortic.se eller 070-5316155 eller via turistbyrån.

Årås kvarn i Kölingared fredag 25 januari kl 19.

 

VÄRLDSCUPEN I LÄNGDSKIDOR

Skidor: FIS Cross-Country World Cup pågår lördag-söndag 26–27 januari på Lassalyckan. Innan dess går Företagsstafetten med fyramannalag på fredagen (gratis för publiken) följd av kvällens after-ski Uppvärmningen (förköp på turistbyrån eller http://www.worldcupulricehamn.com/). Efter tävlingarna på lördagen ordnas after ski i fotbollshallen. På lördagen tävlar herrar individuellt från kl 12 och damer individuellt från kl 14.15. På söndagen är det stafett damer från kl 11.15 och stafett herrar från kl 14.15.

Lassalyckan fredag 25 januari kl 18 och fotbollshallen på Lassalyckan från kl 18. Lassalyckan lördag–söndag 26–27 januari, dagtid. Fotbollshallen på Lassalyckan lördag 26 januari kl 15.30–23.45.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.