Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
Upplev opera från Metropolitan i Folkets Hus biofåtöljer på lördag.
Foto: Stephen Chernin
Upplev opera från Metropolitan i Folkets Hus biofåtöljer på lördag.

Anne Engström tipsar om fyra saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

OPERA I FOLKETS HUS

Musik: Folkets Hus i Ulricehamn är en av de platser där man kan se livesänd opera från Metropolitan i New York på bio. Lördagens föreställning är Adriana Lecouvreur med Anna Netrebko i titelrollen som 1700-talsskådepelerskan som blir kär i krigarhjälten Maurizio, spelad av Piotr Beczala. Anita Rachvelishvili spelar prinsessan av Buillon, Adrianas rival. Dirigent är Gianandrea Noseda och regissör Sir David McVicar. Servering i pausen. Förköp biljetter på turistbyrån eller folketshusulricehamn.se

Folkets hus i Ulricehamn lördag 12 januari kl 19–23.

 

SKIDKURS PÅ LASSALYCKAN

Skidor: Det är mycket fokus på skidor så här de sista veckorna inför Världscupen i skidor i Ulricehamn. För 1100 kronor (inklusive lunch, kaffe, vallning och spårkort) kan man passa på att lära sig mer om längdåkning i två teknikpass och en stunds teori efter lunchen. Anmäl till johnanden@live.se

Lassalyckans skidstadion lördag 12 januari kl 9–16.

 

UNGDOMSTÄVLING I SLALOM

Skidor: Se barn och ungdomar tävla i storslalom (lördag) och slalom (söndag). Första start beräknas gå klockan 18 båda dagarna.

Ulricehamn Ski Center lördag 12 januari kl 18 och söndag 13 januari kl 18.

 

ULRICEHAMNSLOPPET PÅ SKIDOR

Skidor: Ulricehamnsloppet har arrangerats på Lassalyckan sedan 1997. Årets tävling går bland annat i samma spår som FIS Cross Country World Cup 2019, som äger rum bara två veckor senare. Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet.

Lassalyckans skidstadion söndag 13 januari kl 11–16.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.