Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
På måndag 3 december väntas spåren på Lassalyckans skidstadion vara redo för årets säsong.
På måndag 3 december väntas spåren på Lassalyckans skidstadion vara redo för årets säsong.

Skidor, biopremiär, Luciafirande och julmarknad. Anton Öhrström tipsar om fem saker du kan göra i veckan i Ulricehamn.

LASSALYCKAN

Längdskidor: Vintervädret har kommit tidigt i år och snötillverkningen på Lassalyckans skidstadion har pågått i flera dagar. Spåren beräknas vara öppna idag.

Lassalyckans skidstadion, måndag 3 december kl 7.

SCIENCE FICTION PÅ BIO

Film: Folkets hus i Ulricehamn visar den nya fantasy och science fiction-filmen Mortal Engines i regi av Christian Rivers. Filmen är baserad på böckerna i De vandrande städerna-serien av Philip Reeve.

Folkets hus i Ulricehamn, fredag 7 december kl 19.

LUCIASÅNG PÅ STAN

Högtidsfirande: På lördag kommer Ulricehamns lucia gå runt på stan och sjunga i butiker. Under Lucia- och tomteparaden kommer också kommunens egna maskot Pärlan att vara med.

Samling på Stora torget, lördagen 8 december kl 11.30.

JULMARKNAD I LADA

Marknad: Allt från keramik, choklad och barnkläder går att hitta i Karins lada när den årliga julmarknaden arrangeras. Förutom ett tjugotal utställare finns också tomten själv på plats och tar emot önskelistor. Fika finns att köpa.

Karins Lada i Strängsered, söndag 9 december kl 11.

KRÖNING AV LUCIA

Lucia: Traditionen att kröna Ulricehamns lucia på Stora torget går av stapeln den andra advent. Under kröningen utlovas både julstämning och skönsång.

Stora torget i Ulricehamn, söndag 9 december kl 15.45.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.