Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
I helgen är det sista chansen att se Sian Hedbergs fotoutställning
Foto: Anne Engström
I helgen är det sista chansen att se Sian Hedbergs fotoutställning "Det klämmer, det skaver" hos Galleri SM Art i Ulricehamn.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

TRIVSELDANS I PARKEN

Dans: Ta en svängom till dansband i Timmeleparken några onsdagar i sommar. På onsdag spelar Engdahls. Entréavgift, kaffe och smörgås kan köpas.

Timmeleparken onsdag 18 juli kl 18–21.30.

 

FIKA MED STRUTSAR

Djur: Sune Claesson i Romsås i Hökerum visar sina strutsar alla torsdagar i juli. Man kan titta på vuxna strutsar och årets kycklingar, köpa produkter av strutsskinn, strutsägg och strutsglass eller ta en fika där bakverken förstås är bakade på strutsägg.

Romsås i Hökerum torsdag 19 juli kl 14–17.

 

MUSIK I SOMMARKVÄLLEN

Musik: I Timmele kyrka ordnas några musikkvällar i sommar. På lördag spelar Bernt Lysell på violin och Urban Gärdborn på piano.

Timmele kyrka lördag 21 juli kl 18.

 

KONST OCH MYSTERIER

Utställningar: På Galleri SM Art ställer Sian Hedberg ut verk från samlingen ”Det klämmer, det skaver”, om känslan av att vara en transperson, till och med den 22 juli. För barnen kommer LasseMaja-utställningen Cirskusmysteriet till Stadsbiblioteket på fredag och är kvar till den 25 augusti. Barnen kan lösa kakmysteriet. besöka cirkusdirektörens vagn, rita, berätta och låna Lasse Maja-böcker.

Galleri SM Art, öppet fredag kl 14–17, lördag–söndag kl 10–17. Ulricehamns stadsbibliotek, bibliotekets öppettider.

 

GAMLA FORDON

Motormuseum: Ulricehamns motormuseum har helgöppet i sommar. Övriga tider mot tidsbokning. Se bilar, motorcyklar, mopeder och andra motordrivna föremål från åtta decennier.

Ulricehamns motormuseum i Timmele, öppet lördagar kl 11–17, söndagar kl 14–17.