Guiden

Ulricehamn Artikeln publicerades
Lisa Miskovsky spelar på Hermans lada på lördag.
Foto: Charlotta Bäckström
Lisa Miskovsky spelar på Hermans lada på lördag.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i UIricehamn.

SPELTRÄFF VID BECKAS STUGA

Musik: Dags igen för en spelträff vid Beckas stuga (i skogen vid vägen mellan Nitta och Varnum, skyltat från vägen). Ta med ditt instrument och spela, eller bara lyssna. Fika och korv kan köpas, fri entré.

Beckas stuga i Varnum måndag 9 juli kl 17.

 

SE EN UTSTÄLLNING SOM SKAVER

Fotokonst: Sian Hedbergs självutlämnande fotoutställning ”Det klämmer, det skaver” om livet som transperson och om psykisk ohälsa hade vernissage i lördags och visas till och med den 22 juli.

Galleri SM Art i Ulricehamn fredagar kl 14–17, lördagar och söndagar kl 10–17.

 

LISA MISKOVSKY PÅ HERMANS LADA

Musik: Sångerskan och låtskrivaren Lisa Miskovsky ger en konsert på Hermans lada. Hon har den senaste tiden arbetat med material till ett nytt album. Biljetter förköps hos Turistbyrån eller Hermans lada.

Hermans lada i Dalum lördag 14 juli kl 18–21.30.

 

KITCHEN DIALOGUES

Matkultur: Var med och laga mat kring en uppbyggd utomhusugn tillsammans med Martinka Bobrikova och Oscar de Carmen. Baka bröd, pizza och bakverk. Basvaror finns på plats, men ta gärna med egna ingredienser. Passa på samtidigt att se konstverken av Emille de Blanche och Joel Danielsson. Fri entré.

Alnäsets badplats i Marbäck söndag 15 juli kl 13–15.

 

ORIENTERA MED NATURPASSET

Orientering: Naturpasset består av 30 kontroller som är utsatta norr om Rånnavägssjön. Kartor med instruktioner säljs hos ICA-Anders i Gällstad, Turistbyrån i Ulricehamn och Kurt Bodin i Grönahög.

Norr om Rånnavägssjön, när som helst.