Förslag till kommunfullmäktiges ledning är klart

Ulricehamn Artikeln publicerades
Mats Bogren.
Foto: Pernilla Rudenwall
Mats Bogren.

Nu finns det förslag till både ordförande och vice ordförande i Ulricehamns kommunfullmäktige.

Konstellationen Nya Ulricehamn/Centerpartiet föreslår att Mats Bogren (NU) blir ordförande i kommunfullmäktige, uppger Ulricehamns Tidning som har informerats efter de två partiernas möten. C och NU väljer att föreslå en person från NU efter partiets stora framgångar i valet.

Vid två tidigare möten i kommunfullmäktige försökte man utan framgång välja en ordförande, men i kväll hoppas man komma till skott så att fullmäktige får ett presidium.

Moderaterna planerar att föreslå Sören Johansson (M) som vice ordförande och förväntar sig stöd av KD.

Socialdemokraterna föreslår i stället Per Gustavsson (S) som vice ordförande och får stöd av Liberalerna för det förslaget.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.