”En järnväg via Ulricehamn skulle sitta fint!”

Ulricehamn Artikeln publicerades
Mattias Josefsson (S) är fotograferad på stranden vid Villastaden/Båtbyggeriet i Ulricehamn. Tvärs över sjön ser man hela staden och stranden är hans barndomsstrand, då farfar byggde huset han bor i.
Foto: Anne Engström
Mattias Josefsson (S) är fotograferad på stranden vid Villastaden/Båtbyggeriet i Ulricehamn. Tvärs över sjön ser man hela staden och stranden är hans barndomsstrand, då farfar byggde huset han bor i.

Socialdemokraterna har i dag 13 av Ulricehamns kommunfullmäktiges 31 ordinarie platser och leder kommunen genom ett samarbete med C och L. Kommunalrådet Mattias Josefsson är förstanamn på S-listan.

Inför valet i Ulricehamn ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

– Mitt politiska intresse väcktes i samband med att jag kom ut på arbetsmarknaden.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Jag är stolt över att ha fått vara en i laget de senaste åren när kommunen har vuxit kraftigt och tagit kliv framåt inom en rad områden.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– Resultaten inom skolans årskurs 7-9 har förbättrats jämfört med snittet i Sverige. Men förbättringen hade gärna fått ske i en snabbare takt.

4) Din hjärtefråga?

– Tillväxt stärker kommunens attraktivitet och ger kommunen långsiktigt bättre förutsättningar att leverera de tjänster som invånare ska kunna förvänta sig av kommunen. En järnväg via Ulricehamn skulle sitta fint!

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

– Förskolan får fem miljoner kronor, skolan tre miljoner kronor och omsorgen två miljoner kronor.

Fakta

Mattias Josefsson

Parti: Socialdemokraterna

Ålder: 43 år

Bostadsort: Ulricehamn

Yrke: kommunalråd

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: kommunstyrelsens ordförande

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.