Ung man död efter våldsam krasch i Marbäck

Marbäck Artikeln publicerades
Foto: David Skarland

En man omkom på olycksplatsen efter att en bil voltat flera varv utanför Marbäck i Ulricehamns kommun.

Ytterligare två män befann sig i bilen och vårdas på sjukhus för sina skador.

En av männen befinner sig på Sahlgrenska och hans tillstånd är allvarligt men stabilt.

Det var vid halv åtta-tiden på fredagskvällen som en bil fick sladd i samband med en omkörning enligt vittnen. Olyckan skedde på länsväg 157 i höjd med Marbäck.

– I samband med att de fick sladd ska bilen ha voltat flera varv, säger presstalesmannen Christer Fuxborg vid polisen i region väst.

Tre män befann sig i bilen vid olyckan. Initiala uppgifter gjorde gällande att två av dem skulle vara allvarligt skadade.

Dagen efter vid olycksplatsen.
Foto: Ingemar Brink
Dagen efter vid olycksplatsen.

Vid 22-tiden bekräftade polisen att anhöriga hade underrättats om att föraren, en man i 20-årsåldern från Sjuhärad, avled vid olycksplatsen.

Ytterligare två män befann sig i bilen, varav en fick flygas med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset med allvarliga skador.

För BT uppger Sahlgrenskas pressjour på lördagsmorgonen att läget då är allvarligt, men stabilt. Den mannen är också i 20-årsåldern. Vid sjutiden på lördagskvällen var mannens tillstånd fortfarande oförändrat.

Den tredje mannen som befann sig i bilen fördes till Södra Älvsborgs sjukhus (Säs). Vid 23-tiden var skadeläget oklart. På lördagsmorgonen meddelar pressjouren på Säs BT att man inte kan lämna några uppgifter om mannens tillstånd.

Som följd av den tragiska olyckan meddelade Ulricehamns kommun på sin hemsida att deras krisstödsgrupp fanns tillgänglig för stöd om någon känner behov av det.

Utredningen kring olyckan kommer att få vänta tills efter helgen.

– Den ligger hos trafikpolisen i Borås och de kommer säkerligen att börja jobba med den på måndag, säger Robert Kleverup, jourhavande utredningsbefäl vid polisen i Borås.

Foto: Ingemar Brink