Döms för farlig bilfärd - frias från inbrott

Ulricehamn/Brämhult Artikeln publicerades
Foto: HENRIK MONTGOMERY

När polisen stoppade en bilist efter en vådlig bilfärd hittades stöldgods. Trots det har inte hans delaktighet i två inbrott i Ulricehamn och Brämhult kunnat bevisas, så han döms endast för vårdslöshet i trafik och rattfylla.

Då två poliser följde efter mannen på vägen mellan Ulricehamn och Jönköping den 1 december körde han fort och gjorde farliga omkörningar. Han förklarar det med att han hade rökt en joint och var rädd att bli av med körkortet. Hastigheten var som mest uppe i cirka 160 km/h under förföljandet.

I bilen hittades stöldgods från ett inbrott i Ulricehamn där bland annat en dator, en kamera och smycken hade stulits. Där fanns även stöldgods från ett inbrott i Brämhult dagen före där bland annat smycken hade stulits. Mannen nekade till att ha något med stölderna att göra och hävdade att han hade hittat sakerna, bland annat en datorväska från inbrottet i Ulricehamn, vid en container i Borås. I bilen fanns även inbrottsverktyg.

Två dagar senare hittade en vägarbetare en ryggsäck med två datorer vid vägkanten utmed den väg som biljakten hade gått.

Mannen döms för vårdslöshet i trafik, rattfylleri och narkotikabrott. Däremot har man trots stöldgodset, inbrottsverktygen och mobiltelefontrafik som visar att mannen befunnit sig i närheten av båda brottsplatserna inte kunnat bevisa att han utförde inbrotten eller bevisa att han gjort sig skyldig till häleri. Han frias därför på de punkterna. Påföljden blev fängelse i tre månader.

Texten har uppdaterats med uppgift om påföljden som dömdes ut.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.