”Det ska inte kosta något för föräldrarna”

Ulricehamn/Bollebygd Artikeln publicerades
Ica-handlaren Carl Prammefors ska prata på Generation Pep-galan om sina satsningar på ungas idrott.
Foto: Mats Fundberg/UT Arkiv
Ica-handlaren Carl Prammefors ska prata på Generation Pep-galan om sina satsningar på ungas idrott.

Ica-handlaren Carl Prammefors på Ica Maxi Stormarknad i Ulricehamn och tidigare Ica Nära i Bollebygd ska tala på Generation Pep-galan i Stockholm den 24 oktober där kronprinsessparet medverkar.

1 Varför är du inbjuden?

– Jag ska berätta om de satsningar jag har gjort för barn och unga som Ica-handlare i Bollebygd och de planer jag har i Ulricehamn.

2 Vad innebar din insats för ungdomar i Bollebygd?

– Jag var med och såg till att barn kunde åka utförsåkning gratis i Bollekollen tillsammans med ägarna. Jag brinner för att alla barn ska kunna vara med på aktiviteter inom idrott och hälsa, utan att hindras av ekonomin. Det ska inte kosta något för föräldrarna. Jag lägger inte min sponsring på elitsatsningar, de får in pengar ändå, utan hellre på de mindre föreningarna där man måste sälja kakor för att få ihop till matchställen.

3 Har du liknande saker på gång i Ulricehamn?

– Det finns ju en skidbacke nära min nya butik, så där kan det bli ett samarbete. Men just nu arbetar vi med att gå igenom vårt sortiment för att kunna märka ut mat med mindre sockerinnehåll för att hjälpa familjer att äta sundare.

4 Är du nervös inför att stå på samma scen som kronprinsessan Victoria och prins Daniel?

– Inte ännu, men det kommer säkert. Det är en ära att det vi gjorde i lilla Bollebygd har blivit så uppmärksammat att jag är inbjuden som talare.