”Det finns så mycket kraft i kommunen”

Ulricehamn Artikeln publicerades
Roland Karlsson (C) är fotograferad på Rude kulle i hemorten Tvärred. 2020 är det 500 år sedan slaget vid Åsunden och från Rude kulle såg danskarna hela vägen till Ulricehamn. Roland Karlsson har hållit vigslar på Rude kulle.
Foto: Anne Engström
Roland Karlsson (C) är fotograferad på Rude kulle i hemorten Tvärred. 2020 är det 500 år sedan slaget vid Åsunden och från Rude kulle såg danskarna hela vägen till Ulricehamn. Roland Karlsson har hållit vigslar på Rude kulle.

Centerpartiet har i dag tio av Ulricehamns kommunfullmäktiges 49 ordinarie platser och leder kommunen genom ett samarbete med S och L. Kommunalrådet Roland Karlsson är förstanamn på C-listan.

Inför valet i Ulricehamn ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

– Jag fick ett brev hem från Centeravdelningen i Tvärred, där jag tillfrågades om jag ville engagera mig inom politiken. Det var ett ganska lätt val då jag redan var engagerad i föreningslivet.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Utbyggnaden av Riksväg 40 fram till Ulricehamn. Byggandet av Lassalyckan. Mottagandet av Climate Star 2009, Europamästare i kommunalt miljöarbete. Bildandet av NUAB. Samarbetsavtal med vägverket för att bygga GC-vägar på statliga vägar runt om i kommunen. Belysning på återvinningsstationer och banvallar i våra tätorter.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– Bevarandet av äldreboendet Björkgården i Hössna. Att vi ännu inte fått ett positivt besked om en framtida station i Ulricehamn.

4) Din hjärtefråga?

– Att skapa tillväxt och utveckling i hela kommunens geografiska yta. Alla delar av kommunen är lika viktiga. Stöttning av föreningslivet och civilsamhället. Det finns så mycket kraft runt om i kommunen när man gör något tillsammans.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

– Till kärnverksamheterna skolan, förskolan och omsorgen. Jag skulle också kunna tänka mig att satsa mer på infrastrukturen i form av fiber, GC-vägar runt om i kommunen och rusta upp det finmaskiga vägnätet.

Fakta

Roland Karlsson

Parti: Centerpartiet

Ålder: 58 år

Bostadsort: Tvärred

Yrke: Kommunalråd

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: kommunstyrelsens ordförande, kommunfullmäktiges ordförande, valberedningens ordförande, ordförande för Stadshus AB, ordförande för Ulricehamns Energi AB, ordförande för Näringsliv Ulricehamn AB, gruppledare

Visa mer...