Brand i industrilokal – exklusiva bilar skadade

Brand Artikeln publicerades
Foto: Ingemar Brink

En brand utbröt i en i en industrilokal i Ulricehamn på söndag morgon. Exklusiva vetaranbilar förvarades i lokalen. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Strax efter klockan nio på söndagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en brand i en industrilokal på Jönköpingsvägen i Ulricehamn. Det var en förbipasserande som såg att det brann och larmade.

Räddningstjänsten gick ut med ett stort larm och en styrka på ett 20-tal brandmän från stationerna i Ulricehamn, Vegby och Borås fanns på plats.

– Det är kraftig rökutveckling, sa Tommy Lieback, stabschef på räddningstjänsten under tidigt skede i branden.

Klockan 9.50 meddelade räddningstjänsten att branden ännu inte var under kontroll. Det brinner kraftigt och insatsen handlar till stor del om att rädda en del av lokalerna.

Räddningstjänsten har gått in med rökdykare, men det ska inte finnas några personer i byggnaden.

Bentley, Rolls Royce och Austin Healey fanns bland rök- och sotskadade bilar i lokalen.
Foto: Ingemar Brink
Bentley, Rolls Royce och Austin Healey fanns bland rök- och sotskadade bilar i lokalen.

Lokalerna, som är till salu, används bland annat som garage och ett flertal exklusiva veteranbilar har rökskadats. Bentley, Rolls Royce och Austin Healey fanns bland de skadade.

Enligt Kjell Lind, som äger bilarna och handlar med dem, fanns ett tiotal bilar i fastigheten. Hans uppfattning är att branden orsakats av en batteriladdare.

Senare ändrades uppfattningen om brandorsaken och polisen har spärrat av området och inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Vid halv två-tiden fick jag information att brottsrubriceringen hade ändrats. Det kommer att göras en teknisk undersökning så snart vi har möjlighet, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polisen.

Vid 10.30 hade rökdykningen avslutats och branden var under kontroll, enligt räddningstjänsten. Lokalerna vädras ut. Skadorna är i nuläget oklara. De skadade bilarna kommer att saneras. Ingen människa kom till skada vi branden.