Besked i dag om Ulricehamns styre

Ulricehamn Artikeln publicerades
Mikael Levander (NU) har sytt ihop ett samarbete med C.
Foto: Anne Engström
Mikael Levander (NU) har sytt ihop ett samarbete med C.

Nu verkar det vara klart hur Ulricehamn kommer att styras de kommande fyra åren. Nya Ulricehamn och Centerpartiet har kallat till en presskonferens för att berätta om hur de har tänkt sig att arbeta tillsammans.

Som BT berättat bröt samtalen mellan NU, C och S om ett gemensamt styre samman häromveckan. Även samtal mellan NU och M avbröts. Men NU och C fortsatte tala med varandra.

I torsdags skulle Ulricehamns kommunfullmäktige ha valt sitt presidium, men det valet fick skjutas upp till i morgon eftersom partierna då inte hade landat i någon överenskommelse. Alltså kommer ålderspresidenten Liselotte Andersson (C) att öppna även morgondagens möte. Men nu ser man ut att kunna genomföra valen och få en ny ledning.

I dag klockan 13.30 kommer Mikael Levander (NU) och Roland Karlsson (C) att berätta hur de har tänkt sig att styra kommunen. De två partierna har tillsammans bara 17 mandat (NU har nio mandat och C har åtta mandat), så de får ingen egen majoritet i kommunfullmäktige, där det ju totalt finns 49 platser. De kommer alltså att behöva förlita sig på stöd från andra partier för att kunna bilda ett minoritetsstyre.

Läs mer på bt.se under dagen.