Ännu inte klart om Ulricehamnsstyre

Ulricehamn Artikeln publicerades
I kväll ska Ulricehamns kommunfullmäktige försöka välja presidium.
Foto: Louise Olsson
I kväll ska Ulricehamns kommunfullmäktige försöka välja presidium.

Inför kvällens möte i Ulricehamns kommunfullmäktige är det fortfarande oklart vem som ska styra kommunen de närmaste fyra åren. Just nu är Liselotte Andersson (C) kommunens främsta företrädare.

I Ulricehamn har man valt att dela upp valärendena på två tillfällen. I kväll ska man klara av valet av kommunfullmäktiges presidium, tillsättandet av val- och arvodesberedning samt fastställa sammanträdestiden för resten av 2018. Valet av kommunstyrelse blir först nästa vecka.

– Just nu är läget väldigt osäkert, säger Mikael Levander (NU). Efter att Socialdemokraterna drog sig ur samtalen med oss och Centerpartiet har vi fått ta nya tag.

Nya Ulricehamn för samtal, men räknade inte med att gå i mål i går. Moderaterna har sagt att de inte stänger några dörrar, men ingår inte i någon konstellation nu.

– Vi förhandlar inte med någon, men vi har en del informella samtal, säger Mattias Josefsson (S).

Även valet av kommunfullmäktiges presidium kan fördröjas om man inte är överens om styret av kommunen. Om man inte lyckas välja presidium får ålderspresidenten Liselotte Andersson (C), som öppnar torsdagskvällens möte, leda fullmäktige tills ett presidium är valt. Ett alternativ är att välja ett tillfälligt presidium.