Ägaren om stölden: ”Vi har plockat fram övervakningsfilmen”

Torsbo Artikeln publicerades
Torsbo Handel bestals på varor för 55 000 kronor.
Foto: Anne Engström
Torsbo Handel bestals på varor för 55 000 kronor.

Kikarsikten och en ficklampa för sammanlagt 55 000 kronor stals på Torsbo Handels AB. Gärningsmannen syns tydligt på butikens övervakningsfilm.

Det var i tisdags eftermiddag vid 15-tiden som personalen på Torsbo Handel, som säljer bland annat jaktvapen och jaktutrustning, uppmärksammade att en person lämnade butiken med obetalda varor. Man kunde konstatera att det rörde sig om kikarsikten och en ficklampa som personen hade stulit.

– Vi hade observerat personen när han var inne i butiken och på den tid det tog polisen att köra hit från Ulricehamn hade vi plockat fram övervakningsfilmen, säger Torsbo Handels ägare Anders Toresson. Jag skulle vilja påstå att informationen till polisen var fullständig så de bör ha goda chanser att hitta personen.

”Folk tror kanske att det är fritt fram bara för att vår butik ligger på landet, men risken att åka fast är ganska stor.”

Han säger att filmen tydligt visar vilka personer som var i butiken när stölden skedde och gärningsmannen kan identifieras.

Närpolisbefäl Malin Kannius säger till UT att de personer som finns på filmen är identifierade. Hon själv känner inte till dem sedan tidigare, men andra inom polisen har ett hum om vilka det är.

– Vi har en hel del kameraövervakning här, säger Anders Toresson. Folk tror kanske att det är fritt fram bara för att vår butik ligger på landet, men risken att åka fast är ganska stor. Polisen bör ha tillräckligt underlag för att inte behöva lägga ner ärendet.