TT-Utrikes

Tysk tonåring åtalas för polisattack

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En 16-årig flicka i Tyskland har åtalats för att ha knivhuggit en polis på en tågstation i Hannover i februari år, uppger den federala åklagarmyndigheten. Flickan åtalas också för att vara medlem av den sunniextremistiska jihadiströrelsen Islamiska staten (IS), som ska ha beordrat henne att angripa polisen.(TT)

En 16-årig flicka i Tyskland har åtalats för att ha knivhuggit en polis på en tågstation i Hannover i februari år, uppger den federala åklagarmyndigheten. Flickan åtalas också för att vara medlem av den sunniextremistiska jihadiströrelsen Islamiska staten (IS), som ska ha beordrat henne att angripa polisen.

Sextonåringen reste till Turkiet i januari för att få hjälp att ansluta sig till IS i Syrien, men hindrades av sin mamma som förde henne tillbaka till Tyskland, enligt åklagarmyndigheten. Väl hemma ska flickan ha kontaktat IS med hjälp av sociala medier och bett dem hjälpa henne att genomföra en attack.

Även en 19-åring åtalas för att ha känt till planerna men inte anmält dem till polisen. Båda två är frihetsberövade i väntan på dom. Datumet för huvudförhandlingen har inte bestämts.