TT-Utrikes

Två misstänkta för lynchning i Perus regnskog

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En domare i Peru har utfärdat en arresteringsorder för två män som misstänks ha lynchat en 41-årig kanadensisk medborgare vid en by i regionen Ucayali i Amazonas i förra veckan.(TT)

En domare i Peru har utfärdat en arresteringsorder för två män som misstänks ha lynchat en 41-årig kanadensisk medborgare vid en by i regionen Ucayali i Amazonas i förra veckan.

På en video som publicerats på sociala medier ses två män fästa ett rep runt kanadensarens hals, och sedan släpa honom i repet. Polisen hittade senare hans kropp nedgrävd i närheten.

Myndigheterna tror att lynchningen genomfördes som en hämnd för mordet på en andlig ledare ur traktens ursprungsbefolkning. Den 81-åriga kvinnan sköts ihjäl utanför sitt hem i torsdags i förra veckan och hennes familj har pekat ut kanadensaren som skyldig, säger åklagaren Ricardo Jiménez, enligt BBC.

Enligt familjen var mannen upprörd över att kvinnan vägrat hålla en spirituell ceremoni med den hallucinogena drogen ayahuasca, uppger Jiménez.

På en sajt där han samlade in pengar till sin verksamhet har 41-åringen beskrivit att han rest till Peru för att lära av shipibofolkets användande av drogen.