TT-Utrikes

Två fick sparken efter passagerarskandal

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Två flygplatspoliser har fått sparken i samband med den uppmärksammade händelsen i våras då en passagerare släpades av ett fullbokat United Airlines-flygplan.(TT)

Två flygplatspoliser har fått sparken i samband med den uppmärksammade händelsen i våras då en passagerare släpades av ett fullbokat United Airlines-flygplan.

En videofilmning av när passageraren David Dao, 69, kastades ut med våld från planet spred sig som en löpeld på sociala medier och en kritikstorm drabbade flygbolaget.

En intern utredning av flygplatspolisernas agerade har lett till att två nu har förlorat sina jobb. Två andra har stängts av i fem dagar efter att ha lämnat missledande fakta i rapporter om händelsen. En av dem har valt att säga upp sig.

David Daos advokat Thomas Demetrio säger att hans klient varken är hämndlysten eller glad över resultatet av utredningen.

– Poliser på alla nivåer har en del att lära här. Uppge inget som uppenbart motsätter en videoinspelning som kan ses av hela världen, säger han.

Flygbolaget har nått en hemlig ekonomisk uppgörelse med David Dao och har vidtagit en rad åtgärder för att undvika liknande händelser i framtiden.