TT-Utrikes

Turistbuss krockade under OS-jippo

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En turistbuss har krockat i en tunnel i centrala Paris. Minst fyra personer har skadats, uppger räddningstjänsten. Tillståndet är allvarligt för en turist, som klämdes fast i bussen, medan tre är lindrigt skadade. Franska medier har inga uppgifter om de skadades nationalitet.(TT)

En turistbuss har krockat i en tunnel i centrala Paris. Minst fyra personer har skadats, uppger räddningstjänsten.

Tillståndet är allvarligt för en turist, som klämdes fast i bussen, medan tre är lindrigt skadade. Franska medier har inga uppgifter om de skadades nationalitet.

Turistbussen är en dubbeldäckare. Den krockade vid en bro över Seine som är belägen mellan paradgatan Champs Elysées på högra stranden och Invaliddomen på flodens vänstra strand.

Alexander III-bron över Seine utgör en viadukt över vägbanor längs med floden. Dubbeldäckaren ska ha slagit i ett tunneltak vid bron där maxhöjden är 2,7 meter, skriver tidningen Le Parisien.

Bussen är en av de så kallade röda bussarna, som gör rundturer med turister. De har just nu ändrade färdvägar till följd av ett evenemang i syfte att stödja Paris OS-kandidatur 2024 och en mängd gator är avstängda, rapporterar France-Info.