TT-Utrikes

Trump: Skulle låtit dem stanna i finkan

TT-Utrikes Artikeln publicerades

USA:s president Donald Trump är missnöjd med den bristande tacksamheten hos pappan till en basketspelare som släppts från häktet i Kina. Spelaren från UCLA:s collegelag greps tillsammans med två lagkamrater i staden Hangzhou sedan de ertappats med stöld i en Luis Vuittonbutik.(TT)

USA:s president Donald Trump är missnöjd med den bristande tacksamheten hos pappan till en basketspelare som släppts från häktet i Kina. Spelaren från UCLA:s collegelag greps tillsammans med två lagkamrater i staden Hangzhou sedan de ertappats med stöld i en Luis Vuittonbutik.

De tre tilläts i veckan återvända till USA, sedan Trump tagit upp deras fall med Kinas president Xi Jinping under sitt besök i Peking.

Men LaVar Ball, pappan till en av dem, förringade i en intervju med sportkanalen ESPN presidentens insats och sade han sett "värre saker än lite snatterier".

Trump svarar på Twitter: "Nu när de tre basketspelarna är ute ur Kina och räddade från år i fängelse accepterar LaVar Bell, pappa till LiAngelo, inte vad jag gjorde för hans son och säger att snatteri inte är någon stor sak. Jag borde ha låtit dem stanna i fängelset!"