TT-Utrikes

Tonåring i Brasilien gripen för skolskjutning

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En 17-årig pojke har gripits för inblandning i skolskjutningen i São Paolo i Brasilien den 13 mars. Åtta människor dödades i attacken, varav fem barn. Ytterligare tio personer, de flesta barn, skottskadades. De två angriparna begick självmord efter attacken.(TT)

En 17-årig pojke har gripits för inblandning i skolskjutningen i São Paolo i Brasilien den 13 mars. Åtta människor dödades i attacken, varav fem barn. Ytterligare tio personer, de flesta barn, skottskadades. De två angriparna begick självmord efter attacken.

Pojken greps i fredags men frigavs sedan han nekat till inblandning. På tisdagen greps han igen sedan polisen säkrat bevis i hans hem och hans telefon, enligt en källa inom polisen. Han misstänks ha deltagit i planeringen av dådet.

Sjuttonåringen gick i samma klass som gärningsmännen. Han kan hållas frihetsberövad i högst 45 dagar utan att åtalas för brott.

Skolskjutningar är ovanliga i Brasilien trots att landet tillhör de mest våldsamma länderna i världen. Den senaste större skolskjutningen inträffade 2011, då tolv barn sköts ihjäl av en före detta elev på en skola i Rio de Janeiro.