TT-Utrikes

Tokyos nya skatt debuterar

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Tokyos guvernör Yuriko Koike beskriver henne som stadens nya skatt. Nu är det dags för pandan Xiang Xiang att visas upp för allmänheten. Den sex månader gamla pandan är den första ungen som visas upp vid stadens Ueno Zoo sedan 1988.(TT)

Tokyos guvernör Yuriko Koike beskriver henne som stadens nya skatt. Nu är det dags för pandan Xiang Xiang att visas upp för allmänheten.

Den sex månader gamla pandan är den första ungen som visas upp vid stadens Ueno Zoo sedan 1988. Mamman Shin Shin födde en unge även 2012, som dock dog bara sex dagar senare till följd av lunginflammation.

För Xiang Xiang har det gått bättre. Den 12,3 kilo tunga ungen är ungefär lika stor som en mellanstor hund och uppges må bra.

Och suget från allmänheten att få beskåda den lilla pandan är stor. När djurparken ordnade ett lotteri för att få se den deltog 250 000 personer.

För att minska stressen får maximalt 2 000 personer om dagen se pandan i en till två minuter åt gången. Det kommer också gå att följa pandan via direktsändning.